Archinect
Standard

Standard

Los Angeles, CA

anchor

Pressed Juicery

The group of stores designed as the model for Pressed Juicery’s
expansion across California and beyond, present a purposefully
minimal environment created from a few, basic, natural materials
and access to ample fresh air and natural light. The restrained design
and minimal palette of rhythmically spaced white oak timbers, white
subway tile, chalkboards and a concrete floor allows the juice to take
center stage behind the counter.
The oak timbers seemingly random pattern is based on the Fibonacci
Sequence, a mathematical sequence frequently found in nature, such as in
the branching of trees and the spirals of shells. This rhythmic spacing
informs the design of the storefront mullions, juice wall, sales counter
and suspended ceiling beams.

 
 Read more

Status: Built
Location: Beverly Hills, CA, US
My Role: Architect
Additional Credits: Slater Development

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading