Archinect
SPG Architects

SPG Architects

New York, NY

anchor
Entry toward living area
Entry toward living area
12 more images  ↓

Greenwich village penthouse

This renovation transforms what was a beautiful, but austerely minimalist one-bedroom penthouse into a more livable apartment without losing its appeal as a glowing modern space high above Greenwich Village. The completed 1200 SF two-bedroom, two-bath aerie is wrapped by 860 SF of terrace with expansive views of NYC and beyond. Each floor incorporates a continuous visual plane running north-south, which separates the core private functions from the more public living spaces. Parallel translucent panels can be manipulated to create levels of separation at the openings in these walls. Silvery wood paneled boxes contain the kitchen upstairs and a second bedroom with a thickened wall containing various media and storage requirements downstairs. The warm natural tones of the furnishings contrast nicely with the abstract neutral architectural palette.

 
 Read more

Status: Built
Location: New York, NY, US
Additional Credits: Interior Designer
SPG Architects (Andres Cova)

Landscape Architect
Robin Key Landscape Architecture

General Contractor
ZZZ Carpentry, Inc.

Photographer
Daniel Levin

Mechanical Engineer
D'Antonio Consulting Engineers PC

 
Kitchen from dining
Kitchen from dining
Dining with view beyond
Dining with view beyond
Living room toward kitchen
Living room toward kitchen
Living room
Living room
Living room detail
Living room detail
Living room detail
Living room detail
Stair detail
Stair detail
Master bed with stair beyond
Master bed with stair beyond
Master bathroom
Master bathroom
Master bed with bath beyond
Master bed with bath beyond
Outdoor terrace looking south
Outdoor terrace looking south
Outdoor terrace looking north
Outdoor terrace looking north

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading