Archinect
CMV Architects

CMV Architects

Palma de Mallorca, ES | Ho Chi Minh City, VN | Bahia, BR

anchor

Villa London

The house is located in a plot of land next to the cliff. The client, a well-known english writer, raises an extensive program to fulfill the needs of each of the members of the family. The infinite sights on the sea will be the basic premise of the project.

The necessity to open the house to the landscape, taking advantage of the local characteristics, entails the disintegration of the volumes, fleeing from the massification. The construction is set out as a set of independent entities: independent pavilions placed, one next to the other, along the axis of the cliff, each one of it keeping its own privacy and independence. The common areas work as connection spaces.

Finally, a writing pavilion is set out in the privileged area of the plot, allowing to cut off from the rest of the set and providing tranquillity and easier concentration to the writer

 
 Read more

Status: Built
Location: Lluchmayor, ES
My Role: Architects
Additional Credits: Collaborator: Tarjet Living

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading