Archinect
Aaron Neubert Architects

Aaron Neubert Architects

Los Angeles, CA

anchor

NHN House

The site consisted of an up-sloping hillside lot with a dilapidated 1920’s bungalow, lacking any engagement with the garden or the views to Downtown and the Silver Lake Hills. The design was conceived to reference the “memory” of the original bungalow, limit the environmental impact of an increased footprint, engage the outdoor living area, and appropriate the natural vistas.
The residence maximizes a compact footprint to achieve the primary objective of engaging the multiple landscapes of the property. High use spaces are located on the main level to directly access the exterior via the Patio and Balcony. The Master Suite is located on the upper level to create a “retreat” from the activities of the home, while being connected quickly by descending the stair to the hub of the main level or surveying the property from the Roof Deck. Utilitarian spaces are located on street level. Three pairs of pocketing glass doors act as valves to affect the interior use and exterior connection with the landscape, while modulating the home’s environmental exposure.

 
 Read more

Status: Built
Location: Los Angeles, CA, US
My Role: Architect

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading