Archinect
Rios Clementi Hale Studios

Rios Clementi Hale Studios

Los Angeles

anchor

California Endowment

Rios Clementi Hale Studios is the design architect (in collaboration with executive architect House & Robertson) for the new headquarters building and campus for The California Endowment, one of the state's largest charitable organizations, sited adjacent to Chinatown and Olvera Street in the heart of downtown Los Angeles. The design creates an urban garden, a community meeting center, and approximately 130,000 useable square feet of sustainable, innovative office space. While the large office block relates in size and scale to the municipal buildings that line Alameda Street, such as Union Station and the Terminal Annex, the conference center spaces relate to the surrounding single story context, which are located East and South of the site.

The design emphasizes the positive relationships possible between indoor and outdoor environments in California, and will achieve numerous sustainability goals including reduction in energy consumption, energy efficient design, use of recycled and recyclable materials, etc. The campus has also been developed to promote a healthy work environment. The entire ground floor level is accessible to the public and contributes to the neighborhood by providing a research library, gallery and cafe; meeting rooms and training rooms are available to grantees. The meeting rooms are designed to open onto the courtyard, which acts as an outdoor room and performs as both a pre- and post-function space. The courtyard itself is composed with plants, water features and art, creating a calm and inviting work environment.
 
 Read more

Status: Built
Location: Los Angeles, CA, US

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading