Archinect
space&matter

space&matter

Amsterdam, NL

anchor
living room with fireplace
living room with fireplace
8 more images  ↓

Postjeskade

After being refurbished by a real estate broker, this typical 'Amsterdam school' house did not have any space for storage. To provide for this space and keep as much usable floorspace unprogrammed, a large closet is placed in the spacious staircase. The function of the closet changes with each floor. At the entrance the closet contains the wardrobe, walking up the stairs one finds mail trays, shoe closet, a fireplace, papercabinet, wine rack, bookshelves and storage for clothing. Large see through spaces and smaller peekholes keep the light atmosphere in the house and create visual relations between staircase, livingroom and topfloor.

 

 
 Read more

Status: Built
Location: Amsterdam, NL

 
concept diagram different function on each floor
concept diagram different function on each floor
one piece for three floors
one piece for three floors
render
render
render
render
common storage layout
common storage layout
collecting storage space in staircase
collecting storage space in staircase
creating openings for views and light
creating openings for views and light
dressing it up with materials
dressing it up with materials

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading