Archinect
Delvendahl Martin Architects

Delvendahl Martin Architects

London, GB

anchor

Ice House Court Studios

Creation of studio spaces for up to 25 artists at the heart of the emerging Ice House Arts Quarter, a new mixed-use neighbourhood situated adjacent to the River Roding in Barking. Developed in collaboration with the Bow Arts Trust and the London Borough of Barking & Dagenham, the project involved the fit out of an existing shell and core commercial space on the ground floor of a recently completed residential block to provide a series of flexible and adaptable workspaces.

Responding to the existing fully glazed facade, the primary intervention was a new timber screen and shelving system lining the perimeter of the spaces. Providing a sense of material continuity and rhythm throughout the studios, the screen helps mitigate perceived overlooking from the surrounding public realm whilst simultaneously enabling the artists to embrace the shopfront nature of the facade to display their work. 

 
Read more

Status: Built
Location: Barking, GB
Additional Credits: Main Contractor: Sail & Sons
Building Control: AIS
Photography: Tim Crocker & Agnese Sanvito

 

Please wait... loading