Archinect
stanev potts architects

stanev potts architects

Philadelphia, PA

anchor
north court at night and bench
north court at night and bench
22 more images  ↓

Cove House

The Cove House is located on a sloping pine and scrub oak covered site in coastal Massachusetts. Traditional New England forms and materials were studied and reinterpreted to create a modern, comfortable and contextually responsive home. The building is sited and the program arrayed to take advantage of the layered bay and cove views to the south.  Three masses are organized along a glass circulation spine, simultaneously providing broad borrowed views through the main floor of the house from the sheltered rear courtyard to the water beyond.

Sustainable and healthy design elements were fundamental to this project.  Building orientation, sun shading, natural ventilation, a white PVC roof and geothermal hydro-air conditioning produce efficient and comfortable temperature control.  Renewable, sustainably harvested, local and low impact materials are used throughout.  A wind turbine and solar array will generate energy and a rainwater harvesting cistern will be used to irrigate the site planted with native species.

 
 Read more

Status: Built
Location: Massachusetts

 
exterior from south at night
exterior from south at night
exterior from south
exterior from south
detail of north east corner
detail of north east corner
exterior from south west
exterior from south west
exterior from north
exterior from north
detail at entry
detail at entry
detail at sun screen
detail at sun screen
kitchen
kitchen
living room
living room
breakfast nook and music room
breakfast nook and music room
stair details
stair details
guest room
guest room
kitchen detail
kitchen detail
living room and bay beyond
living room and bay beyond
living room toward kitchen
living room toward kitchen
music room toward living room
music room toward living room
upper hallway
upper hallway
stairwell
stairwell
breakfast nook
breakfast nook
site plan
site plan
ground floor
ground floor
section cut highlighting sustainable elements
section cut highlighting sustainable elements

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading