Archinect
Griffin Enright Architects

Griffin Enright Architects

Los Angeles, CA

anchor

Benedict Canyon Residence

This extensive renovation features a new extended roof element and glazed rear facade that opens the house up to the landscape and emphasizes the relationship between inside and outside.  The ceiling is the project’s main design intervention, with track lighting concealed behind a plywood panel system that is punctuated by the intersection of two sea-grass resin light boxes and a skylight.  The skylight reinforces internal circulation, while the light boxes emphasize motion towards the outside.  Below foot, the floor is a stained concrete with a resin epoxy finish that gives it a liquid feeling and a distinct, reflective quality.  Ultimately, the confluence of these effects is that traditional distinctions between ideas like inside and outside, and up and down are simultaneously blurred and redefined.

 
 Read more

Status: Built
Location: Los Angeles, CA
My Role: Architect
Additional Credits: Photos by Benny Chan, Fotoworks

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading