Archinect
massimiliano degli antoni

massimiliano degli antoni

Milan, IT

anchor

Composition ambits

The main theme of the project is the relation’s spaces inside the building. The gallery is larger than the necessary and separated from the house by a void, the public space located at every floor is immediately recognizable by its rotation. This operation contributes to make immediately recognizable and understandable the difference and the importance of this space, as something else compared to the rest of the building.
The home tipology are three and are originated from a single cell that, combined and aggregated, generates new tipology.
Another project theme is the supplementary function, a theory for which having different element inside a system characterized by standard elements, generates variety and enriches the project. In this case the supplementary function is a large apartment located in the middle of the building, that has a different square footage and different spaces, which generate a mixitè, not only functional but also social.

 
 Read more

Status: School Project
Location: Milan, IT
My Role: author

 
longitudinal section
longitudinal section
transverse section
transverse section
axo
axo
rooftop rotation
rooftop rotation
ground level view
ground level view
rooftop view
rooftop view
studying for an apartment
studying for an apartment
apartment for a couple
apartment for a couple
apartment for a small family
apartment for a small family
apartment for a big family
apartment for a big family
apartment for a couple
apartment for a couple
apartment for a big family
apartment for a big family
apartment for a couple
apartment for a couple
apartment for a big family
apartment for a big family
luxury apartment
luxury apartment

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading