Archinect
Courtney Cheng

Courtney Cheng

Boston, , USMA

anchor
Digital perspective using SketchUp and Photoshop.
Digital perspective using SketchUp and Photoshop.
5 more images  ↓

The Commons

Located the in the building that connects the new Human Ecology Building with Martha Van Rensselaer Hall, the Cornell University’s College of Human Ecology requested a communal space that encouraged interaction and fostered a sense of community between students, faculty and staff. The senior studio was broken up into teams to work on it, and work was continued by selected students over the summer until the final design emerged. The completed space was opened in October 2011.

 
 Read more

Status: Built
Location: Ithaca, NY, US
My Role: Ceiling design, FF&E selection, space-planning
Additional Credits: Kristin Malyak, Erin Johnson with concept direction and initial schematic design from 7 other members of senior studio.

 
South perspective without furniture.
South perspective without furniture.
North perspective at night with some furniture.
North perspective at night with some furniture.
South perspective with furniture.
South perspective with furniture.
Final textile selections.
Final textile selections.
Rendered space-plan.
Rendered space-plan.

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading