Archinect
Calvin Wright

Calvin Wright

Columbia, SC, US

anchor
Pool area with public living spaces beyond
Pool area with public living spaces beyond
4 more images  ↓

Greenville Residence

This project was a competition for Clemson Architecture students sponsored by a couple from Greenville, seeking creative ideas for a new residence on a heavily wooded lot in Greenville, SC. The students who entered the competition were given two weeks to produce a concept that renovated and expanded the existing pool house and pool to create a house for a family of five. The main features desired by the family were an open floor plan for the living space, a strong indoor/outdoor connection, and a low maintenance site plan. The overarching aesthetic concept is based on the existing structure and its environs, which are heavily overgrown and are nearly hidden by the woods that have overtaken them.

 
 Read more

Status: Competition Entry
Location: Greenville, SC, US
My Role: Single Person Entry

 
Project concept sketch of arrival on site
Project concept sketch of arrival on site
Entrance to house
Entrance to house
'Treehouse' bedrooms for the boys
'Treehouse' bedrooms for the boys
Site plan and floor plans
Site plan and floor plans

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading