Archinect
Brice Desportes

Brice Desportes

Aalborg, DK

anchor
Bird's eye View
Bird's eye View
6 more images  ↓

Sustainable Living - School Project

The chosen site is located in the heart of Aalborg, Denmark with an area of 
13.000 m2. 
The assignment is to design a housing complex with an average height of no 
less than three levels and a building percent between 100 and 200 %. 
Up to 20% of the floor area may contain other functions and there must be a 
½ car parking lot per housing unit and adequate parking for bicycles.
The project has to present a design proposal for a single family dwelling of 
115 m2 with access to at least 20m2 of outdoor area as well as another unit 
that will be determined by the group.
Usability and comfort should be considered during the dwelling designs 
within limited areas, they should also provide privacy, promote social 
interaction and implement suburban qualities in the urban context. 
Regarding energy consumption, the units as well as the whole complex 
must hold zero energy standard and still respect aesthetics parameters in an 
attractive way. 

 
 Read more

Status: School Project
Location: Aalborg, DK

 
Masterplan
Masterplan
Street View
Street View
Park View
Park View
Green Hub
Green Hub
Block Flat
Block Flat
Tower Flat
Tower Flat

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading