Archinect
BARCODE Architects

BARCODE Architects

Rotterdam, NL

anchor

'Markthuis'

Barcode Architects design for the extension and renovation of 'Markthuis' is completed. The design is driven by the desire to optimise the daylighting in the house and the wish of the client to reserve a prominent place for his large collection of art and hunting trophies.

In order to maximize the spatial experience most of the interior walls are removed to remain with one open living space extending over the first two floors of the villa. Downstairs are comfortable spaces for receiving guests while on the upper first floor more intimate and private areas with an open plan kitchen, study, and lounge area are situated. A large atrium connects the two layers and provides space for an exclusive, double high exhibition wall with an impressive amount of artefacts. The wooden staircase is placed as a freestanding piece of furniture within the vide, on one side guided by a 6 meter tall piece of glass. The glazed element separates the kitchen and the entrance lobby from the rest of the house and offers exciting plays of light and shadow.

From any point in the villa there is a clear view out, to the sky and the green, combined with the ‘lofty’ floor plan it delivers the house with a unique transparency and quality.

 
 Read more

Status: Built
Location: Belgium
My Role: Architect

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading