Archinect
ATELIER ZÜNDEL CRISTEA

ATELIER ZÜNDEL CRISTEA

Paris, FR

anchor

Vevey - Office building

This competition is part of a communal initiative to strengthen the urban element at the western entrance to the city of Vevey. Located between two district highways, the site benefits from an advantageous position and a visibility without equal. There is a drawback to this location, however: the noise. Taking into account this significant constraint, we decided to design the building’s casing as a double skin.
Consequently, what might have remained a common white office building, gains originality from the way in which its facades are considered, constructed through the assembly of two types of prefabricated diamond-shaped panels. One type consists of a frame and glass panel, the other of a frame and aluminum panel. The molding effect created by the regularity of the panels, with their slight tilt and inclination, breaks the sight of a stacking of floors, altering and enhancing the urban scale of the building.
In regards to its actual construction, our project is based upon the idea of clear and efficient volumes, rendered pleasing by the meticulous work the outer shell and the central space will demand while striving to achieve their perfection.

 
 Read more

Status: Competition Entry
Location: Vevey, CH

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading