Archinect
arctitudesign

arctitudesign

Hong Kong, HK

anchor

MJ's RESIDENCE

Arctitudesign Limited have completed the design for a 148 square meter apartment nestled on a westernmost hill - Mount Davis, Hong Kong. Design concept was inspired by its extraordinary and unique location, surrounded by greenery hill with an excellent sunset viewing.

With a design brief to minimize clutter and maximize space, the new apartment design pays tribute to the Contemporary style create a greenery hill lodge on Northern Europe‘s style. The main attributes : simple and peaceful are characterized by clearly spatial arrangement, elegance, comfort and functionality.

Arctitudesign Limited have completed the design for a 148 square meter apartment nestled on a westernmost hill - Mount Davis, Hong Kong. Design concept was inspired by its extraordinary and unique location, surrounded by greenery hill with an excellent sunset viewing.

With a design brief to minimize clutter and maximize space, the new apartment design pays tribute to the Contemporary style create a greenery hill lodge on Northern Europe‘s style. The main attributes : simple and peaceful are characterized by clearly spatial arrangement, elegance, comfort and functionality.

On entering the apartment, the stylish open kitchen has been designed to blend in with island bench toward nature environment through dining area, provides a stunning first impression.

The open kitchen equipped with state of the art appliances are discreetly integrated into the entire kitchen design, doubles up as a bar that serves both living and dining areas.

Open kitchen is always an advantage for the mother also easy to look at her baby in the living area while she is preparing food. And while spend few hours in the kitchen prepare a large meal for friends, that can easily chat with family without any boundary.

Alexander had provided heavy duty touch latch system, maximum door leaf with unified material on all cabinet doors to absorb storage, AV systems and home office in a "invisible space".

No colors other than white, grey tone and light-colored reconstructed real timber veneer are chosen for the color scheme to replicate the subtle warm glow in the lodge, including well designed ceiling light deliver from Belgium that evoke a spacious and dreamy ambience. Light-colored reconstructed real timber veneer cladding on the hallway cabinet with shades of light-colored solid timber on the floor. Timber finish on interior and exterior flooring surfaces which enhancing the outward/ upward thrust of the flooring.

Timber rotates from floors to walls in the transit area; with a color palette composed of white, charcoal, and brown, this space exudes elegance and sober atmosphere. This is probably why timber is also present, softening up the otherwise rigid spaces.

Main bedroom was designed in a contemporary style. Delicate shades of grey walls matching with high quality upholstered headboard reuse from previous apartment. Maximum the window not only because their have a lot of green plat nearby, but also increase natural light run into interior space. Natural light pervades every corner of the apartment and reacts to the color palette to create a warm interior.

All surfaces have been carefully tailored with sophisticated contemporary detailing.

 
 Read more

Status: Built
Location: Pok Fu Lam, Hong Kong
My Role: Interior Designer

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading