Archinect
AGi architects

AGi architects

Madrid, ES | Kuwait, KW

anchor

Wafra Living

The  design for the “Wafra Living” complex, consists of a high rise building set back from the street and an L-shaped building defining the street edge, conceived to maximize privacy within the community, whilst providing ample natural light and usable indoor and outdoor common spaces. Cuts have been made in the front building in order to provide better views for the lower floor apartments in the back tower

The proposal combines at different levels domestic and collective scales, private and public, within the complex, whilst at the same time traces the way to merge in the neighborhood by offering part of the ground floor level (where the pedestrian and car access are) to community life through the retail facilities included.

At level +6.00 m is created a “High Square”, a community space for the tenants to enjoy sports or any other leisure activities in a more private environment.

A “veil” climbs the façade as an occupiable layer that conceals the various service spaces within the apartments that do not directly relate to the public. It also hosts the fire escape stairs, separated away from the cores to be placed in this secondary circulation layer that faces the inner courtyard of the complex.
 

 
 Read more

Status: Competition Entry
Location: Kuwait, KW

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading