Archinect
Adrian Lo

Adrian Lo

New York, NY, US

anchor

Vanke Plaza Fuzhou

Vanke Plaza Fuzhou is strategically located on busy Bai Ma Road, mid way between West Lake Park and the Min River.  The client briefing intended to create a dynamic residential and commercial space that would offer a “cultural experience” separating it apart from other city centers. The project consists of 8 high rise residential towers emerging from a neighborhood of retail streets (GFA 185,000sqm).  Our objective was to create a dynamic retail street using a “Valley of Connections” connecting the retail space with bridges, City Stages (event spaces), and courtyards, as well as a connection to the adjacent Bai Ma River Park.  The two main entrances  on the North and South sides along Bai Ma lu lead visitors into a sheltered retail street which flows around a series of sunken courtyards allowing direct access to both the super market and cinema complex. As pedestrians move along Bai Ma Lu the façade treatment creates an interesting pattern and rhythm.  Ground level is comprised of clear shop front glazing while the upper level is wrapped in a glass ‘scarf’.   The ‘scarf’ opens up to clearly mark the multiple entrances to the site while also displaying large advertisement graphics. The project began construction in 2011 and is due to be completed in 2014. 

 
 Read more

Status: Under Construction
Location: Fuzhou, CN
My Role: As an integral member of the Fuzhou team I helped to develop designs for various parts of the project, including the “glass ribbon” facade which was primarily under my care, developed to DD stage. My tasks ranged from: designing, 3D modeling, CADing, CAD/
Additional Credits: Office: SPARCH, Shanghai
Director: John Curran
Client: Vanke, Fuzhou
Estimated Completion Date: 2014
Team: Calvin Lim, Shu Fan, Alex Valle, Judit Cabaza, Adrian Lo

 

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading