Archinect
UA Studio 7

UA Studio 7

Shanghai, CN

anchor

New XIUYI Kindergarten Proposal / Studio 7 of Urban Architecture China

The design is strongly connected to the layout of the traditional village, spreading 30 classrooms into nine buildings and forming a relatively independent settlement type of a space. The organic arrangement creates both interesting private play areas and diversified public spaces, at a scale appropriate for children.
The living units are connected to the communal space through zig-zag elevated walkways shaped like "verandas" clearly inspired from the classical garden of Suzhou, the Master of Nets Garden. The layout should read as a pathway floating in the air spreading out in a forest, providing delicate spatial and visual experience at every corner.
"Xiu" (embroidery) appears in the name of this project due to it`s importance in the local traditional embroidery process of Suzhou. The building`s skin is decorated according to simple embroidery patterns. Colorful vertical sunshades resemble fine and dense pinpoints which weave a piece of beautiful cloth wrapping the whole building. Simple but colorful appearances form the different character of each unit, are perceived by children as "candy village".

 
 Read more

Status: Unbuilt
Location: Kunshan, CN
Additional Credits: Designed by Studio 7 of Urban Architecture China
Yang Lifeng - Director
Zhou Jungang – Project Manager
Yin Shun
Li Yaojing
Yin Shanhong
Zhou Bohui

 
entrance view
entrance view
corner view
corner view
garden
garden
facades
facades
masterplan
masterplan
ground floor
ground floor
first floor
first floor
second floor
second floor
functions
functions
axonometric projection
axonometric projection
east section 01
east section 01
east section 02
east section 02
east section 03
east section 03
horizontal section cut
horizontal section cut
south section 01
south section 01
south section 02
south section 02
south section 03
south section 03

Back to Top  ↑Back to Project List...

Please wait... loading